Ser, pieczarka, salami, pomidory…..czy podając te składniki jest ktoś, kto nie skojarzy tego z….pizzą ?? Nie!!! Uczniowie zespołów edukacyjno terapeutycznych B, C i F na przemiłe zaproszenie pani Justyny Ryduchowskiej i Pizzeri Laguna w Chojnicach udali się na pachnące i smakowite warsztaty z pieczenia pizzy! Radość rosła w nas jak ciasto w piecu…. nim jednak na konsumpcje przyszedł czas pani Justyna przedstawła nam historię pizzy, gdzie powstała i jaką drogę przebyła, by od lat sprawiać nam dużo radości z konsumpcji! po wstępie nadszedł już czas na przygotowania…najpierw ciasto…ugniatanie, podrzucanie, wałkowanie…góra-dół-prawo-lewo….po niektórych widać już było zmęczenie gdy już emocje nieco opadły na stole pojawiły się dodatki…i wtedy nasze moce znów podskoczyły do góry było to coś na rozwałkowane ciasto…pieczarki szynka, salami, ser, kukurydza…ale niektóre skladniki wpadały nam wprost do brzuszka przecież trzeba sprawdzić czy składnik świeży i smaczny! dzięki uprzejmości gospodarzy mogliśmy odnieść pizze do pieca….cóż…dalej pozostało nam już tylko czekać….nasze brzuchy byly na skraju głodu na szczęście bardzo szybko nasze pizze ulepione z naszych marzeń kulinarnych pojawiły się na naszych talerzach! Czy byliśmy szczęśliwi?? Nie!!!! my byliśmy bardzo szczęśliwi…zwłaszcza gdy zatopiliśmy nasze buzie we własnoręcznie wygniecionych, uformowanych i dopieszczonych składnikami pizzach! Chrupało, chrupało aż nasze talerze pustką zaświeciły po jedzonku udaliśmy się na chwilę relaksu do kącika zabaw! Tyle przyjemności …. dziękujemy serdecznie wlaścicielom
Pizzeri Laguna Chojnice oraz pani Justynie Ryduchowskiej za cudownego chwile, które na długo pozostaną w naszej pamięci i ….brzuchach