Warsztaty z pieczenia pizzy

Ser, pieczarka, salami, pomidory…..czy podając te składniki jest ktoś, kto nie skojarzy tego z….pizzą😀😀 ?? Nie!!! Uczniowie zespołów edukacyjno terapeutycznych B, C i F na przemiłe zaproszenie pani Justyny Ryduchowskiej i Pizzeri Laguna w Chojnicach udali się na pachnące i smakowite warsztaty z pieczenia pizzy! Radość rosła w nas jak ciasto w piecu….☺️ nim jednak na konsumpcje przyszedł czas pani Justyna przedstawła nam historię pizzy, gdzie powstała i jaką drogę przebyła, by od lat sprawiać nam dużo radości z konsumpcji! 😘😀 po wstępie nadszedł już czas na przygotowania…najpierw ciasto…ugniatanie, podrzucanie, wałkowanie…góra-dół-prawo-lewo….po niektórych widać już było zmęczenie 🤨 gdy już emocje nieco opadły na stole pojawiły się dodatki…i wtedy nasze moce znów podskoczyły do góry 🎉🎉było to coś na rozwałkowane ciasto…pieczarki szynka, salami, ser, kukurydza…ale niektóre skladniki wpadały nam wprost do brzuszka ☺️ przecież trzeba sprawdzić czy składnik świeży i smaczny! 😀😀 dzięki uprzejmości gospodarzy mogliśmy odnieść pizze do pieca….cóż…dalej pozostało nam już tylko czekać….nasze brzuchy byly na skraju głodu 😀 na szczęście bardzo szybko nasze pizze ulepione z naszych marzeń kulinarnych pojawiły się na naszych talerzach! Czy byliśmy szczęśliwi?? Nie!!!! my byliśmy bardzo szczęśliwi…zwłaszcza gdy zatopiliśmy nasze buzie we własnoręcznie wygniecionych, uformowanych i dopieszczonych składnikami pizzach! Chrupało, chrupało aż nasze talerze pustką zaświeciły 😅😅 po jedzonku udaliśmy się na chwilę relaksu do kącika zabaw! Tyle przyjemności ….😘😘 dziękujemy serdecznie wlaścicielom
Pizzeri Laguna Chojnice oraz pani Justynie Ryduchowskiej za cudownego chwile, które na długo pozostaną w naszej pamięci i ….brzuchach 😀😀